Napar z pokrzywy wpływa bardzo korzystnie na kontrolowanie poziomu cukru we krwi oraz prewencję zakażeń bakteryjnych i grzybiczych, do których predysponuje zaburzony metabolizm glukozy. Przyczynia się także do prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego w sposób adekwatny do dostarczanej ilości pokarmu.
Informacje zaczerpnięte z internetu i ogólno dostępnej literatury
Czy wiesz, że: Nasze herbatki możesz zalewać kilkakrotnie? W zależności od długości parzenia zmieniają one swój smak. Dzieje się tak, ponieważ w pierwszej kolejności zaparzają się zioła, dopiero na późniejszym etapie owoce. Dzięki tej właściwości herbatka może mieć za każdym razem niepowtarzalny smak i aromat
Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Mimo wszelkich starań, rzeczywisty wygląd produktów może różnić się od prezentowanych zdjęć. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy i porady mają charakter informacyjny.
porzeczka czarna
dzika róża krojona owoc
liść pokrzywy 4.5%
płatki bławatka
rumianek rzymski
Herbatka z pokrzywą
Polecamy herbatkę z pokrzywą wszystkim, którzy szukają naturalnych sposobów na poprawę zdrowia i samopoczucia. Pokrzywa jest bogata w cenne składniki odżywcze i ma wiele korzystnych właściwości dla organizmu. Pijąc tę herbatkę, możesz cieszyć się harmonią i równowagą wewnętrzną.
Przygotowanie herbatki z pokrzywą:
Herbatkę najlepiej parz w dzbanku. Przemieszaj zawartość torebki przed użyciem. Proporcje parzenia: 1/3 torebki wystarcza na 1,5 litra wody. Herbatę zalej gorącą wodą i przykryj. Parz minimum 20 min.
Wydłużenie czasu parzenia do 60 min zwiększa właściwości antyoksydacyjne naparu.